Начало > Сватба във Велико Търново

Сватба във Велико Търново

Напоследък все повече двойки предпочитат изнесени сватби - романтичен ритуал на морския бряг, специално организираните автентични сватби с народни носии или пък провеждането на тържеството в комплекс, който осигурява всичко необходимо за приятно изкарване извън града. Ако попадате в тази категория и желаете вие и вашите гости да изживеете нещо различно от традиционното, то със сигурност следва да включите във вариантите и възможността за сватбено тържество във Велико Търново.

Велико Търново е едно от малкото места в България, които предлагат страхотни възможности що се отнася до организирането на сватба и това важи с пълна сила независимо дали сте родом от там или пък нямате нищо общо със Старата столица.

Хотели и ресторанти във Велико Търново

С население от 70 хил. жители, което отрежда 16 място на града в списъка на българските градове по големина, поради туристическия наплив Велико Търново разполага със значителен избор от хотели и ресторанти, които могат да  посрещнат както големи сватби с над 300 гости, така и по-малки сватби с 50-60 госта. Категоризацията и нивото на лукса е разнообразно.

Хотели в Търново, където традиционно се организират сватби:

Интерхотел Велико Търново Гранд Хотел Янтра  (от залата, на който имате възможност да се наслаждавате на спектакъла "Звук и Светлина" при заявка) Хотел Болярски, Арбанаси Палас

Цените на кувертите и на нощувките са сравнително по-ниски спрямо тези в Столицата и другите големи градове.

Граждански и църковен брак във Велико Търново 

Граждански брак можете да сключите на изнесен ритуал или в ритуалната зала. Велико Търново разполага с една ритуална зала намираща се в сградата на Общината на пъпа на града. Залата е в добро състояние, както отвън така и отвътре, а на една пешеходна пътека разстояние се намира парка "Майка България", където можете да се снимате с вашите гости на приятен фон.

Възможност за сключване на граждански брак има и в находящия се на три километра от града архитектурен резерват село Арбанаси.

Що се отнася до сключването на църковен брак, във и около Велико Търново и Арбанаси са разположени много църкви и манастири: Преображенски манастир, Петропавловски манастир, Арбанашки манастир "Св.Николай", Арбанашки манастир "Успение Богородично" и др.

Отлично място за сключване на църковен брак е внушителната катедрала "Рождество Богородично", от където се открива и красива гледка към Царевец и старата част на Велико Търново.

Сватбени услуги във Велико Търново 

В града работят няколко сватбени агенции: Сватбена агенция "Сиана", сватбена агенция "Аз и Ти", сватбена агенция "Менделсон",  които ще се погрижат за организацията на сватбата и ще ви освободят време за важните неща.

За сватбена фотография, разбира се винаги можете да се обърнете към: Н.Митев Сватбена фотография Във Велико Търново има множество локации в голяма концентрация, които гарантират страхотни сватбени снимки - Царевец, паметника Асеневци, ул.Гурко и Самоводската чаршия и т.н. и т.н.

Цените на сватбените услуги са по-ниски отколкото тези в София.

Развлечения във Велико Търново

Градът разполага с разнообразни възможности за почивка и туризъм и в този смисъл гостите ви ще бъдат очаровани!  Тук се намират национално известните заведения "Щастливеца",  дискотеки с различна музика и клубове с изпълнения на живо, уникални барове и изобщо почти всичко, което един почитател на нощния живот ще хареса.

Във Велико Търново се намира и църквата "Св.40 мъченици", паметника на Асеневци, множество музеи, исторически забележителности, манастири и паметници.