Начало > Ритуални зали в София или "Къде да се оженя?"

Ритуални зали в София или "Къде да се оженя?"

 

1. Ритуална зала "Красно село - Хиподрума"
адрес: Бул. Цар Борис III №41

 

2. Обреден дом “Оборище”
адрес: ул. Кракра 2А

 

3. Ритуална зала “Средец”
адрес: ул. Леге №6

 

4. Ритуална зала “Триадица”
адрес: бул. Витоша №15

 

5. Ритуална зала “Студентска”
Адрес: ул. Г. М. Димитров №37

 

6. Ритуална зала “Сердика”
Адрес: площад Лъвов мост №3

 

Извън горната широко достъпна в интернет информация, отворен остава въпроса  "Къде да сключа гражданския си брак?"

Според мен най-добрия вариант и най-подходящото място за сключването му е ..... извън обредните домове. Изнесеният ритуал има ред предимства - съкращава времето за пътуване от и до ритуалната зала,  заменя повехналия вид на залите с обстановка,  която вие сте избрали и харесвате и по същество позволява вие да диктувате как ще се осъществи.

Разбира се понякога поради една или друга причина изнесеният ритуал няма как да бъде осъществен или пък младоженците  желаят традиционното сключване на брак. При тази хипотеза, отговорът на въпроса за това "Къде?" също не е толкова труден.

Отговорът е: Ритуална зала "Красно село - Хиподрума"

Какво получавате? - Най-голямата зала в София, която може да побере повече от 300 души, намираща се в красив парк и винаги свободни паркоместа.  Залата е светла и позволява снимането без светкавица. Паркът пък позволява хубави групови и портретни снимки. Ромските оркестри и други екстри съпътстващи обредните зали, като че ли тук са една идея по-малко.

При по-малки сватби залата изглежда празна, но ако това не ви притеснява - не би следвало да се колебаете.

В заформящият се като класация пост второто място отива за ритуална зала "Средец" на ул.Леге.
Предимствата: Изключително светла зала, в непосредствена близост до градинката пред Народния театър - много подходяща за снимки и като че ли има по-голяма възможност за паркиране, спрямо залата на бул.Витоша (но кого заблуждавам?).

Недостатъци: Също както и залата на бул.Витоша паркирането е задача с повишена трудност. Зала "Средец" освен това изобщо не е конфортна за повече от 30 души.

С това призовите места приключват. Залата на Лъвов мост е сравнително светла, побира до около 50 човека и има миниатюрен двор, но пък района на Лъвов мост изобщо не го асоциирам със сватба.

Зала "Оборище" на ул.Кракра 2 (Лиляна Димитрова) е с изключително грозна външна част, като акцентът попада върху изхода от залата. Близостта с парк "Заимов" и наличието на безплатен паркинг с 1-2 свободни места разбира се е плюс.

Зала "Студентска" е с интересна декорация и светлина, но като цяло също е сравнително тъмна. Атмосферата около залата не допринася по никакъв начин за тържествеността на събитието.

Изходът на обредния дом на бул.Витоша, а имено черната метална решетка, табелите, плакатите, обявите, лепенките, светещите надписи и т.н., ромския оркестър, който ви очаква от засада, фактът, че се излиза директно на улица с движение срещу ИЗХОД НА СУПЕРМАРКЕТ, а също така и залата без един прозорец, както и невъзможността да се паркира в близост, прави за мен тази зала най-лошия възможен избор за сключване на брак, освен разбира се ако не планувате и посещение на клона на ДСК, който се намира във същия вход, но 3 етажа по-нагоре.